krzynol, w O2 w kombi i w lifcie jest tak samo z lampami
[O2}] rok mija...
Zwiń
X
-
[O2}] rok mija...
Drodzy forumowicze...
Właśnie mija rok użytkowania O2 1,6 Ambiente. Właściwie to miałem nie pisać bo po ostatnich przygodach ze służbową ( pisałem na forum) jakoś tak zwątpiłem. Miałem ją co prawda kilka dni ale żeby tak od razu wspomaganie i to wtedy gdy była mi potrzebna ...jak pech to pech, No cóż pojechałem moją. Ale do rzeczy...
Trochę się obawiałem przed zakupem bo na forum dość dużo głosów że skrzypi, że radio nie tak... ale kupiłem bo jestem ze skodą od początku( to jest 4 skoda) . Upust dilera to ok10% i kredyt 50/50- wczoraj zaplaciłem II ratę. No i cóż nic się nie dzieje , nie skrzypi no wszystko jest ok . Zrobiłem 19800km- leje i jeżdżę. Tak zjechane przez Was radio Stream Mp3 ( soft 22) chodzi jak burza w każdych warukach - góry , za granicą trzyma stacje że hej. Gra rzeczywiście tak sobie ( w domu mam niestety dużo lepiej ale i znacznie drożej) ale w sumie w samochodzie ok ,aha jedna upierdliwość- nie czyta oryginalnych płyt!!! Po włożeniu ERRor - trzeba nacisnąć 2X CD i chodzi , poza tym łyka wszystko co nagrane - ale to lepiej bo oryginały lepiej mieć w domu. Rozbujałem ją do 197 km/h ( koło Konina). Spalanie ok 7,6 l 60% miasto ( Katowice), najmniej 6,8l z Budapesztu do domu, jestem zadowolony. Pozdrowienia
-
-
A służbową też masz Octe :?: Jaki silnik jeżeli można wiedzieć? Mógłbyś je porównać? Ja moją służbową Fabię też kiedyś rozbujałem do 195 na obwodnicy Białobrzegów (tam był silnik 1,4 16V), ale trochę strach przy takich prędkościach, szczególnie jeżeli chodzi o hamulce w Fabiance. Fajnie, że trafiłeś na dobry egzemplarz i nic się nie dzieje
pzdr
Komentarz
-
-
Re: [O2}] rok mija...
Zamieszczone przez mar_aaha jedna upierdliwość- nie czyta oryginalnych płyt!!! Po włożeniu ERRor - trzeba nacisnąć 2X CD i chodzi , poza tym łyka wszystko co nagrane - ale to lepiej bo oryginały lepiej mieć w domu.
Komentarz
-
-
rok mija...
Po pierwsze służbowa nie jest moja , ja tylko okzjonalnie na jeden wyjazd ją miałem mieć.... ale jest 4 letnia 140000 tys km ma i nic wiecej o niej nie wiem.
W uzupełnieniu kilka jeszcze uwag
- dość długo ustawiałem pozycję w fotelu i dalej nad tym pracuję
- ok 2800obr ( II bieg intensywniej III słabiej _ po odjęciu nogi z gazu)spod podłogi dochodzi takie "brzęczenie" - nie jest to osłona silnika bo umieściłem tam podkładki silikonowe. Ale z forum wnioskuję, że jest to osłona tłumika , która wpada w rezonans ( tak myślę)- zjawisko to pojawia się tylko jak jest sucho- zostawię to -po zimie może się uszczelni..
- i ostatnia rzecz to myślę, żę dysze tylnej wycieraczki są głupio usytuowane i ni cholery nie mogę ich ustawić tak co by pryskało troczę wyżej , ale może wydziwiam.
Decyzję o kupnie podjąłem na podstawie obserwacji OII1,6 mojego kolegi , który jest dość bezlitosny dla samochodów- 1,5 roku 34 tys km i nic sie u niego nie działo , więc decyzja była prosta...
Generalnie nie chcę tu gloryfikować Octavii, tylko po prosty podoba mi się design Skody i przyjmuję ją z całym bagażem dobrych i złych stron..
Mam nadzieje że tych drugich będzie mniej . Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Moja ma już też roczek, więc skoro kolega taki wątek podjął to też coś napiszę. Kupłem bo się zakochałem w jej wyglądzie, funkcjonalnośc, a przedewszystkim jest dużo miejsca za kierowncą (mam 196 cm wzrostu). Druga rzecz to serwis który mam za płotem naszego birua w Gliwicach. Przejechałem 43 kkm i nic nie robiłem oprócz wymian oleju. Dopiero ostatnio, na gwarancji, wymeniałem silnik sterowania klapy spiętrzania powietrza (climatronic) i liczniki bo mi szybka pękła (rysa ok 2 cm). Odpukać w niemalowane wszystko ok. Lakier się nie wyciera, nic nie zgrzyta. Silnik seria (i tak zostanie). Polecam
PS
Jedno mie wkurzyło, mianowicie będę musiał zakupić opony, bo te które były na przedniej osi są starte prawie do zaczników. A nie mam ciężkiej nogi o i seria :?:BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
JEST: Volvo S80 II D5
JEST: BMW R1200GS Adventure
Komentarz
-
-
Moja Octavka II ma 3 miesiące i jak narazie złego słowa o niej powiedziec nie moge Jest niesamowicie wygodna i naprawdę dobrze sie nią jeździ.
Nie mam najmniejszych kłopotów z radiem streem.
Silnik 1.6 MPI - no cóż nie jest to mocarz ale nie jest też wcale słaby. Co najważniejsze pięknie ciągnie z dołu i mam wrażenie że auto ma nie 102 a ok. 110 KM (chetnie bym pojechał na jakąś hamownie).
Są właściwie 2 rzeczy które mnie denerwują. Mianowicie sposób włączania ogrzewana lusterek zewnetrznych - duzo wygodniejszym spsobem byłoby moim zdaniem podpięcie tej funkcji pod ogrzewanie tylniej szyby. Drugą rzecą jest brak możliwości przełączania pomiędzy źródłami dzwięku np. Radio-CD-MP3 za pomocą przycisków na wielofuncyjnej kierownicy.
Resztaj est super i mi bardzo odpowiada
Podsumowując, jak narazie, jestem w 100% zadowolony w mojej OctavkiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwa jak się włącza te lusterka
Zamieszczone przez leszekmwa ile musiał byś dopłacić do tdiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stysiekZamieszczone przez leszekmwBig, a jak się włącza te lusterka :?: czyżby coś mi umknęło
Wg mnie to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie, bo jak się zapomnie to można pare dni tak jezdzic
odświeżę lekko wątek, bo chciałbym sprostować powyższą opinię. Podgrzewanie lusterek działa TYLKO jeśli jest włączone podgrzewanie tylnej szyby, a podgrzewanie tylnej szyby [co znalazłem bawiąc się VCDS'em w swojej O2] defaultowo jest ustawione na WYŁĄCZENIE SIĘ po 10 minutach. Tak więc nie ma problemu z zapomnieniem wyłączenia podgrzewania.
Oczywiście czas automatycznego wyłączenia ogrzewania tylnej szyby jest modyfikowalne [u siebie ustawiłem 8 minut, co nawet w ciężkich warunkach jest wystarczające to uzyskania pełnej przejrzystości].Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckdefaultowo jest ustawione na WYŁĄCZENIE SIĘ po 10 minutachprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Hmmm.... mamy ten sam pojazd, z tym samym silnikiem. Może to zależy od sterownika?? podpinałeś się pod komputer kiedykolwiek?? podeślij dane dotyczące sterowników w Twojej furce, to się porówna.
Ja kiedyś się wściekłem, że nie działa podgrzewanie lusterek i na początku jak już przypadkiem działało, to nie mogłem dojść dlaczego czasem tak, a czasem nie. I w instrukcji przeczytałem dopiero, że jest tak jak wspomniałem wcześniej, czyli że działa tylko przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckMoże to zależy od sterownika?? podpinałeś się pod komputer kiedykolwiek?? podeślij dane dotyczące sterowników w Twojej furce, to się porówna.
Komentarz
-
-
Szczerze mówiąc nie widziałem nigdzie w sterowniku opcji, która "odpinałaby" ogrzewanie lusterek od ogrzewania tylnej szyby. A czytałeś instrukcję w tym temacie?? W sumie ciekawe to co mówisz ... może faktycznie tam jest inny sterownik podpięty. Przy najbliższej wizycie w Stockholmie sie umówimy albo mnie odbierzesz ze Skavsta :-)Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckPodgrzewanie lusterek działa TYLKO jeśli jest włączone podgrzewanie tylnej szybyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbU mnie też działają niezależnie
a nie jest czasm tak, że możesz włączyć lusterka obracając pokretło, a w położeniu "0" po właczeniu ogrzewania szyby tez właczane sa lusterka?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckPodgrzewanie lusterek działa TYLKO jeśli jest włączone podgrzewanie tylnej szyby,
Zamieszczone przez kropeckpodeślij dane dotyczące sterowników
Zamieszczone przez piotrek_gdya nie jest czasm tak, że możesz włączyć lusterka obracając pokretło, a w położeniu "0" po właczeniu ogrzewania szyby tez właczane sa lusterka?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz